Litt nytt om kosttilskudd

Det dukker stadig vekk opp nye kosttilskudd innen de fleste nisjer og samtidig er det nesten like mange som forsvinner. I dette innlegget ser vi på noen av nyhetene og vi skal også forsøke å forklare hvorfor så mange produkter trekkes fra markedet.

Store utskiftninger

For de av oss som skriver produktomtaler av kosttilskudd kan alle utskiftningene være frustrerende. Noen måneder etter at en artikkel om et bra kosttilskudd har blitt publisert trekkes plutselig det aktuelle produktet og produktomtalen mister sin verdi. Frustrerende ja, men ikke overraskende. Konkurransen er nemlig så stor at enkelte produkter aldri vil bli noen salgssuksess og dermed trekkes det fra markedet.

Produktene som trekkes kan være effektive, ha godt dokumentert effekt og de kan selges til en konkurransedyktig pris. Likevel når de ikke opp i konkurransen og et eksempel er produktet med glucomannan. Da glucommanan som den første naturlige ingrediensen noensinne fikk EU sin godkjenning tok det av. Svært mange produsenter kom med slankepiller som bygget på glucomannan og alle var like optimistiske. Selvfølgelig kunne ikke alle lykkes og i dag er over halvparten av disse produktene trukket fra markedet, først og fremst fordi markedsføringen ikke var god nok.

Glucomannan produkter

Som nevnt har det vært store utskiftninger av denne type slankeprodukter som relativt populære og som beviselig virker. NediVekt, GlucoPro, Extradiet og Glucomax er bare noen av produktene som har forsvunnet og flere kommer til å forsvinne. De to produktene som vi har mest sans for er for øvrig Glucomin og Glucomannan Plus som også inneholder krom. Førsnevnte er ikke lenger i salg mens du kan lese mer om Glucomannan Plus på denne siden.

Nye potensmidler

Slankemidler og potensmidler er nok de to nisjene hvor konkurransen er sterkest og derfor er det også her utskiftningene er størst. Når det gjelder potensmidler har for eksempel det engang så populære produktet Viagrao blitt trukket fra markedet, omtrent samtidig som nyheten PotenceXL ble en bestselger. PotenceXL er et reseptfitt potensmiddel som motvirker potensproblemer og som øker sexlysten noe du kan lese mer om i vår vurdering.

Av nyheter innen kosttilskudd kan vi nevnte Maskulin som er en videreutvikling av den tidligere bestselgeren TestoMax og dette er kosttilskudd utviklet for menn. Et annet relativt nytt produkt er sovemiddelet Sleep Repair som inneholder flere effektive ingredienser enn konkurrenter som SleepWell Forte og som derfor har blitt en bestselger.

Denne artikkelen ble sist oppdatert 21. september 2018

Reklame