Valg av slankemetode

Dersom du sliter med overvekt finnes det mange muligheter til å gå ned i vekt, blant annet slankedietter og slankepiller. Mer fysisk aktivitet og et sunnere kosthold er naturligvis gode slankemetoder og det aller beste er en kombinasjon.

Hva passer for deg?

Det er en ting som er desidert mye viktigere enn alt annet, dersom du skal lykkes med slankinga og det er motivasjon. Det vil aldri være enkelt å gå mye ned i vekt og derfor gir mange opp på veien. Ofte er årsaken at de har valgt feil slankemetode og da menger jeg ikke nødvendigvis at slankemetoden i seg selv er dårlig. Jeg mener at de har valgt en slankemetode som ikke passer for dem og at motivasjonen dermed går rett i dass.

Noen personer kan for eksempel være motivert for og også klare å gjennomføre en slankekur som innebærer telling av kalorier og faste begrensninger på kaloriinntaket for hvert eneste måltid. Andre vil etter kort tid sprekke og sannsynligvis enda opp med å legge ytterligere på seg. Tenk nøye gjennom hvilken slankemetode du velger og husk at du skal leve med denne over tid. Husk også at du bør ha en plan for hvordan du skal vedlikeholde vektmålet ditt, når dette er nådd.

Mitt tips

Personlig har jeg svært liten tro på strenge slankekurer med store begrensninger i hva du kan spise. De aller fleste gir opp på veien og resultatet blir som nevnt det motsatte av hva som var målet. Mitt tips og det som er funket for meg er enkelt og greit som følger. Gjør små endringer i kostholdet, vær litt mer fysisk aktiv og forsøke gjerne et slankemiddel med dokumentert effekt.

Små endringer i kostholdet kan bety noe så enkelt som at du spiser litt mindre til hvert måltid, at du kutter ut litt usunt tilbehør og/eller at du velger lettere varianter der hvor det er mulig. Når det gjelder bruk av slankeprodukter finnes det noen slankepiller med dokumentert effekt og et slikt produkt kan du lese om her. Nyttige tips om fysisk aktivitet finnes på helsedirektoratet.no

Les gjerne våre innlegg om Glucomannan og nye kosttilskudd

Reklame