Virker Detox?

Virker en detoxkur? Er disse produktene verdt pengene, eller er det bare svindel? Hvilke helsefordeler kan eventuelt en slik rensekur gi? I dette innlegget ser vi nærmere på om hvorvidt detox virker og en ting er sikkert, meningene er mange og sterke.

To forskjellige vurderinger

Dersom vi skal vurdere hvorvidt detox virker må vi se på to forskjellige problemstillinger. Den ene er om hvorvidt detox virkelig renser kroppen og om dette gir noen helseeffekt. De andre er om hvorvidt ingrediensene i er detox-produkt i seg selv kan gi helsefordeler. Vi tar for øvrig utgangspunktet i detoxkurer som kommer i form av tabletter eller pulver og det finnes en rekke slike produkter tilgjengelige for norske kunder.

Virker detox som rensekur?

Vi kan dessverre trygt slå fast at det ikke finnes noe sikkert svar på dette spørsmålet. De fleste leger og mange andre eksperter hevder at kroppen selv kvitter seg med avfallsstoffer og at denne typen helseprodukter derfor er totalt unødvendige. Mange av de samme ekspertene hevder imidlertid også at kosttilskudd med dokumentert effekt ikke virker, så vi skal ikke ta alt for god fisk. Les mer

Her kan du kjøpe detox og slankeprodukter

Mange eksperter er kritiske til alt som ikke kommer fra legemiddelindustrien, men for all del. Det finnes dårlig med dokumentasjon som tilsier at detox vil gjøre veldig mye positivt for helsa. Enkelte eksperter hevder imidlertid at denne typen kosttilskudd virker og en ting er sikkert, kroppen utsettes for mye som den bør bli kvitt.

Kan slike produkter gi andre helsefordeler?

Med andre helsefordeler mener vi følgende. Dersom detox/rensekurer ikke virker, kan likevel denne typen produkter gi bedre helse. Svaret på det spørsmålet er ja. De aller fleste kosttilskudd av typen detox vil gi helsefordeler. Forklaringen på det er at denne typen kosttilskudd som regel inneholder ingredienser med dokumentert helseeffekt, for eksempel i forhold til å bedre fordøyelsen. Sterkere negler, bedre hårvekst, finere hud og økt blodgjennomstrømning er andre eksempler på helsefordeler som mange detox-produkter kan gi.

Denne artikkelen ble sist oppdatert 7. mai 2018

Reklame