Er e-sigaretter skadelige

Mange lurer på om e-sigaretter er farlige og det spørsmålet skal vi forsøke å besvare i dette innlegget. Det vi tenker på er naturligvis e-sigaretter med nikotin, et effektivt røykeavvenningsmiddel som lovlig kan kjøpes på nett.

Et mye sunnere alternativ 

Det er ikke alle som har samme oppfatning, men de aller fleste ledende eksperter er enige om et nikotinholdige e-sigaretter er bra for folkehelsen og årsaken til det er åpenbar. E-sigaretter er utrolig mye bedre for helsa en tradisjonell tobakksrøyk og du kan oppnå en stor helsegevinst ved å bytte til e-sigaretter. Det hersker stor enighet om dette og her finner du noe lenker til noen av de mest populære e-sigarettene som alle kan bestilles på nett.

Dette er ikke sunne produkter

E-sigaretter er et effektivt middel for deg som ønsker å kutte ut vanlige sigaretter og helsegevinsten kan være enorm. Men, det betyr ikke at dette i utgangspunktet er et sunt produkt og personer som ikke har behov for et røykeavvenningsmiddel bør selvfølgelig ikke begynne med nikotinholdige e-sigaretter som man lett blir avhengige av.

For mer informasjon om hvorvidt e-sigaretter er skadelige anbefales artikkelen E-sigaretter er nesten helt ufarlig, publisert på nettsidene til NRK. Nyttig informasjon finnes også i artikkelen E-sigaretter – farlige eller livreddende? Publisert på forskning.no.

Media skriver så mangt….

Hvor skadelige e-sigaretter kan være hersker det noe uenighet om og media skriver som kjent mye merkverdig. Blant annet skrev nylig en av våre største nyhetssider en artikkel om at passiv røyking av e-sigaretter gir en helserisiko. Både røykeren og personer i nærheten kan få i seg like mye nikotin som ved vanlig røyking og derfor er ikke e-sigaretter så ufarlige som mange har trodd. Det var hovedbudskapet i denne artikkelen.

Artikkelen bygget på en forskningsrapport og både helseministeren og en ekspert ble fremstilt som forskrekket, noe de muligens også var. For de fleste andre fremsto nok denne rapporten som uinteressant og artikkelen som en desperat jakt på flest mulig klikk.

For det første kan det neppe sies å være overraskende at passiv røyking også skjer fra e-sigaretter. For det andre er nikotin ikke spesielt skadelig for de aller fleste friske mennesker og dermed faller mye av viktigheten knyttet til rapporten bort.

Denne artikkelen ble sist oppdatert 14. august 2018

Reklame