Slankepiller med Konjac

disse dager reklameres det mye for slankepiller som bygger på konjakroten også skrevet konjacrot. Det er en meget godt dokumentert slankende ingrediens som absolutt anbefales og nedenfor finner du blant annet noen tips relevante slankeprodukter, samt litt fakta om slanking med konjakroten.

Konjakrot = glucomannan

Forhandlere av slankepiller med ingrediensen konjakrot viser til at denne ingrediensen som det første naturlige virkestoffet har fått EU sin godkjennelse til å markedsføres med en slankende effekt. Den samme påstanden bruker forhandlere av slankepiller med glucomannan og begge deler er helt korrekt. Glucomannan er nemlig navnet på kostfibre som finnes i roten på en plante med navn konjac. Glucomannan og konjakrot er med andre ord det samme, vel å merke i forhold til slanking.

Slik virker konjakroten

Konjakrot, eller om du vil glucomannan, virker først og fremst ved å øke metthetsfølelsen og det er påvist at dette naturlige virkestoffet kan øke vekttapet med opp mot 60 prosent. Det som skjer i kroppen er at fibrene i konjakroten tar til seg store mengder vann for så å danne en geleaktig masse som sørger for økt metthetsfølelse. I tillegg mener flere forskere at disse fibrene har en positiv effekt på blodsukker og kolesterolnivået.

Anbefalte slankeprodukter

Den unike godkjennelsen fra EU har gjort slankeprodukter med konjakrot meget populære både blant forhandlere og forbrukere. Det finnes derfor en rekke produkter å velge mellom og nedenfor finner du noen av de mest populære. Legg merke til at noen av disse slankeproduktene også inneholder andre virkestoffer, noe som kan gi en ytterligere slankeeffekt.

  • Glucomannan Plus – Anbefalt bestselger som også inneholder krom for dempet søtsug
  • ChiliTrim – Inneholder krom, glucomannan og chili for økt forbrenning

EU har som nevnt godkjent at fibrene i konjakroten kan anbefales til slanking og det er en godkjennelse som henger høyt. EFSA som har gitt denne godkjennelsen er nemlig meget kritiske i sine vurderinger og det er faktisk første gang en slik godkjennelse er gitt. EFSA tilsvarer for øvrig det norske Mattilsynet og deres vurdering av konjakroten (glucomannan) finner du i dette dokumentet. Som du kan lese der har EFSA også godkjent påstanden om at konjakroten har en positiv effekt i forhold til å opprettholde et normalt kolesterolnivå.

Forskning viser en betydelig slankeeffekt

Som nevnt viser studier at konjakfibrene (glucomannan) kan øke vekttapet med opptil 60 prosent og dette er naturligvis et godt dokumentert slankemiddel. Naturligvis fordi EFSA aldri hadde godkjent et slankemiddel som ikke er meget godt dokumentert. Dersom du ønsker å lese mer om slankeeffekten fra konjakroten, om forskning på glucomannan, med mer, kan du begynne med artikkelen glucomannan tabletter, samt i denne artikkelen fra NRK. Videre finner du en relevant studie omtalt på Wikipedia, mens du kan lese om en annen relevant studie på nettsidene til National Center for Biotechnology Information (USA).

Denne artikkelen ble sist oppdatert 24. mars 2019

Reklame