Slanking som virker

Vi har omtalt en rekke kosttilskudd og som kan hjelpe deg ned i vekt og noen av disse virker garantert. Videre finnes det reseptbelagt slankemedisin som beviselig blokkerer fett og på den måten hjelper mot overvekt. Vi vil imidlertid presisere at den aller beste og sunneste slankemetoden er mer trening og et sunnere kosthold.

Det finnes ikke kosttilskudd eller slankemedisiner som er så effektive at du vil gå ned i vekt uavhengig av livsstilen din. Det sier seg nesten selv at du ikke vil gå ned i vekt dersom du aldri beveger deg og i tillegg spiser alle de kaloribombene du kommer over. Et kosttilskudd av typen slankepiller eller slankemedisin bør ses på som et nyttig hjelpemiddel og ikke på noe som kan utrette mirakler. Dersom du for eksempel har en stabil vekt over tid vil et kosttilskudd med dokumentert slankeeffekt gi vektreduksjon, men ikke dersom du samtidig øker inntaket av kalorier.

Fysisk aktivitet

All fysisk aktivitet vil øke forbrenningen og dermed hjelpe deg ned i vekt. Faktisk vil til og med det å sitte i stedet for å ligge i sofaen hjelpe. Du behøver med andre ord ikke å drive med hard trening for å oppnå resultater og turgåing er for eksempel en ypperlig slankemetode som passer for de fleste. Finn aktiviteter som er tilpasset din form og som du kan trives sånn noenlunde med. Her finner du nyttige tips fra helsemyndighetene.

En person på 80 kilo som går daglige gåturer på 45 minutter i et forholdsvis rolig tempo vil forbrenne om lag 300 kcal. Samtidig tar denne personene et kosttilskudd som øker forbrenningen med 200 kcal pr døgn. Det vil gi et ukentlig vekttap på ca 0,5 kilo og dermed være innenfor helsemyndighetenes anbefalinger til hvor raskt vi bør gå ned i vekt. I tillegg kommer naturligvis muligheten til å redusere inntaket av kalorier.

Kutt kalorier

Det er nok her det største potensialet ligger og med små enkle grep er det mulig å gå ned i vekt. Spis litt mindre porsjoner, kutt ut litt kaloriholdig drikke, velge noen sunnere alternativer som lettprodukter, kutt ut litt av den usunne småspisingen. Det er ikke mye som skal til og alt hjelper. Et godt alternativ er å benytte seg av kosttilskuddet glucomannan som garantert øker metthetsfølelsen og dermed gjør det å kutte kalorier langt enklere.

Du behøver på ingen måte å begynne på en bestemt slankediett og du behøver i alle fall ikke å benytte pulverkurer og andre måltidserstatninger som ofte bare gir kortvarige resultater. Bruk en kaloritabell og finn ut hvor du enklest kan kutte kalorier og husk at du ikke bør overdrive. Det å sulte seg slank virker ikke!

Sist oppdatert 18. september 2018

Reklame