Hvor mange kalorier pr dag?

Hvor mye kan jeg spise? Det er et spørsmål mange lurer på i forbindelse med slanking og i dette innlegget ser vi nærmere på hvor mange kalorier man kan/bør få i seg hver dag.

Store individuelle forskjeller

Alder, kjønn, kroppssammensetning og aktivitetsnivå er noe av det som påvirker forbrenningen og dermed også hvor mange kalorier vi bør få i oss hver dag. Det finnes med andre ord ikke noe fasitsvar som gjelder for alle og tallene nedenfor bør tas med en klype salt. En god pekepinn gir likevel forskjellige formler og kalkulatorer som regner ut kaloribehovet.

Så mange kalorier kan du få i deg

Det finnes flere formler som kan brukes til å regne ut kaloribehovet og en av disse går for eksempel ut på at en normalt aktiv kvinne skal gange antall kilo med 33. Det vil si at en kvinne på 65 kilo trenger 2145 kcal per dag. Slike formler tar imidlertid lite hensyn til aktivitetsnivå, alder, med mer og derfor vil vi heller benyttet en kalkulator som dette. Der kan du legge inn alder, høyde, kjønn og vekt, for så å få ditt kaloribehov.

For deg som skal ned i vekt

Tallene du får fra formler og kalkulatorer sier som regel noe om hvor mange kalorier du bør få i deg for å opprettholde en stabil vekt. Skal du derimot gå ned i vekt bør du spise mindre og et godt utgangspunkt kan være å kutte 500 kcal per dag. For de fleste vil det være et realistisk og fornuftig mål som tilsvarer et vekttap på ca 0,5 kilo.

Dersom du skal kutte kalorier anbefaler vi et kosttilskudd med den aktive ingrediensen gluomannan. Glucomannan er nemlig et dokumentert og EU-godkjent virkestoff som beviselig gir økt metthetsfølelse, slik at det blir langt enklere å kutte kalorier. Tips om et kosttilskudd med glucomannan finner du her.

Reklame