Kos deg med god mat og drikke til jul

Jul og nyttår byr gjerne på mange anledninger til å nyte god mat og drikke som inneholder mange kalorier. Det er naturligvis ikke forenelig med et mål om å gå ned i vekt, men likevel mener vi at du med god samvittighet kan prioritere julekos, god mat og god drikke.

Julematen utgjør ikke så mye

I det store bilder utgjør noen dager med kaloririk mat lite og det er hovedårsaken til at du med god samvittighet kan glemme alle tanker om slanking i noen dager. Da tenker vi først og fremst i forhold til kostholdet, men også i forhold til mosjon og trening. Det betyr imidlertid ikke at du behøver å gå helt amok å stappe i deg ukritisk fra jul og helt til nyttår.

Et kilo fett tilsvarer drøyt 7000 kcal og da sier det seg selv at det skal svært mye julemat til, for at du skal legge mye på deg. Du kan derfor med god samvittighet spise usunt noen dager rundt jul, så lenge du gjenopptar gode rutiner når det nye året er i gang. Her er noen eksempler på hva julemat inneholder. Som du ser kan du kose deg mye innenfor en grense på 7000 kcal ekstra og det tilsvarer som nevnt ikke mer enn et kilo kroppsfett.

  • Fjordland sin julemiddag inneholder 466 kcal
  • 100 gram gilde fenalår inneholder 263 kcal
  • 100 gram gilde julepølse inneholder 255 kcal
  • 100 gram risgrøt med helmelk inneholder ca 80 kcal (uten tilbehør)
  • 1 dl julebrus inneholder drøyt 50 kcal
  • 1 dl sterkøl inneholder normalt drøyt 60 kcal
  • 1 dl vanlig øl inneholder normalt snaut 40 kcal
  • 1 dl alkoholfri gløgg inneholder 60 kcal
  • 2 dl gløgg med rødvin inneholder normalt 110 -140 kcal

Vil du ned i vekt også i jula?

Det er naturligvis ingenting i veien for å tenke slanking også i jula og det er ikke så mye som skal til for at du i alle fall unngår å legge på deg. Et godt slanketips i så måte er å reduseres porsjonene noe, samt å kutte ut noe av det mest kaloririke tilbehøret. Videre vil litt fysisk aktivitet komme godt med, for eksempel lek med barna eller et par gode spaserturer med litt lengde.

Vi nevner til slutt at mye av maten vi spiser i jula kan binde væske, slik at vi lures til å tro at vi har lagt på oss. Eventuelle overflødig væske vil forsvinne når vi går tilbake til er normalt kosthold. Flere tips om slanking finner du på Alt om Slanking og her finner du tips fra helsemyndighetene. Sjekk gjerne vår oversikt med slankeprodukter.

Vi ønsker våre lesere en god jul og ikke minst et riktig så godt nytt år.

Reklame